onsdag 22 juli 2009

Miljöskadad

Sitter vid ett trafikljus och läser en skylt.
"Chip"
"Trim"
Det är väl självklart vad det handlar om eller hur? Någon som trimmar hundar och chipmärker dem annonserar.... MEN... varför har vederbörande skrivit dit en massa namn på bilmärken också????
Förvirringen är total innan det lååååångsamt går upp ett liljeholmens för undertecknad... Trimma kan man ju även göra motorer... eller hur? Fast jag begriper då inte hur man chippar en bil!

4 kommentarer:

Maria sa...

Ha ha ha!!! Jag har haft precis samma resonemang kring "CHIP" och "TRIM"-skylten...

Malde sa...

Frågade Maken. Han sa att i nyare bilar, men inte helnya, så byter man ut chip i bilens dator för att trimma den. I riktigt nya bilar kopplar man en handdator till bilens dator och ändrar vissa parametrar för att få den att gå fortare. Trimmar gör man med äldre bilar, och då byter man ut delar i motorerna för att få dem att gå fortare.

Må så gott!

Anna sa...

Ibland undrar jag om man kan byta ut delar i kattens dator för att få den att gå långsammare. I alla fall vissa morgnar...

Anna sa...

Hallå där, du är för farao sämre än jag på att blogga! Jag gillar när du skriver, det är både intressant och kul skrivet i kombination och det är det inte många som kan. Så vässa tangentbordet igen är du snäll!