onsdag 26 november 2008

Mer snö

Man undrar vad folk har i huvudet egentligen.....
Huset jag jobbar i har ett synnerligen imponerande tak - detta för att det en gång i världen skulle sträcka sig över själva Universistetshuset.... högt över det.... Detta innebär även att taket ifråga samlar på sig anseliga mängder snö som sedan släpps ner över överaskade flanörer.
För att undvika att detta skall hända spärrade vaktmästarna av trottoaren med kulörta bommar.... Jag kan inte ens med den bästa vilja påstå att det var några diskreta avspärrningar som man skulle kunna tolka annorlunda. Detta till trots var det intressant att betrakta de som konfronterades med installationen. De tittade förvirrat närmare på bommarna, såg fundersamma ut och tog sedan sitt beslut. De mer tänkande individerna klev ut i gatan eller bytte sida. Men flertalet, de flesta studenter såg irriterade ut och tog sig in under bommarna, ofta medan de pratade i mobiltelefon, och fortsatte gå på samma trottoar.......
Att de ens kommit så långt att de kommit in vid ett universitet är och förblir en gåta.... Men... jag är vid gott mod - kan det naturliga urvalet illustreras tydligare? Kanske är de besläktade med de individer som ivrigt talade i mobiltelefon medan de försökte köra om mig på den mörka, hala väg igår och i förrgår???

Inga kommentarer: