söndag 8 februari 2009

Benlösa professorer

Man kan verkligen undra......
......jag har jobbat på mängder av olika ställen. Visst har det funnits knepiga människor att tampas med. De har varit sura, tvära och allmänt osympatiska MEN.... nivån på obstruerande och allmän osamarbetsvilja bleknar till rent fjös om man jämför med "medarbetare" (snarare motarbetare) som man kan hitta på universitetet.
Ett sammanträdesrum skall byggas om åt en institution så att de får fint. Eftersom golv måste rivas upp så tar det en hel del tid. All verksamhet i sagda rum måste då flyttas. Sagt och gjort. Den entusiastiska lokalbokaren ringer upp administratören för att komma fram till när en lokal behövs och vilken sorts lokal som måste till. I andra änden svarar en dam som först basunerar ut att hon MÅSTE ha en specifik lokal HELA terminen för i "hennes" lokal pågår minsann saker HEEEELA tiden.
eeeh...."exakt när under hela tiden?" undrar den nu smått tvekande lokalbokaren. På detta kommer inget svar utan en tirad om hur idiotiskt och erbarmligt eländigt det är att vi bygger om!!!! och att jag minsann får flytta allting som ligger i det där rummet hon vill ha SÅ DET SÅ! För hennes professorer kan ju inte gå ikring runt hela byggnaden inte! SKANDAL! Hu och Ve!
Den vid det här lagt synnerligen trötta lokalbokaren undrar i sitt stilla sinne om den institutionen härbergerar universitetets kader av benlösa professorer... eller om de möjligen är så förvirrade att de skulle gå vilse om de tvingades utanför institutionens väggar? Vad tror ni?

1 kommentar:

Anna sa...

Jo, jag tror att de skulle gå vilse. Jag har haft föreläsare som kommit ned i tofflorna, för att de glömt ta på sig skorna...